Karol Ondriaš - voľby do Európskeho parlamentu, eurovoľby

O nás
Videogaléria Karola Ondriaša
Pýtali ste sa aktuálne otázky ohľadom volieb do Európskeho parlamentu
Tajné bojové úderky USA v 120 krajinách Tlačiť E-mail
Sobota, 06 August 2011 07:19


Tajné bojové úderky USA v 120 krajinách

Článok je voľný, skrátený a doplnený preklad: Nick Turse: US Commando War in 120 Countries: Uncovering the Military's Secret Operations In the Obama Era
http://www.informationclearinghouse.info/article28747.htm


Keď tajné bojové špeciálne komando USA zavraždilo Osama bin Ladina v Pakistane, svet si všimol, že tajné, špeciálne bojové komandá USA neoperujú  len v Afganistane a v Iraku, poprípade v Jemene alebo v Somálsku, ale aj inde vo svete.

 


V koľkých krajinách, v mene kapitalistickej demokracie, operujú tajné, špeciálne, bojové komandá USA v súčasnosti? A čo je ich úloha?


Podľa správy z roku 2010 (Karen DeYoung a Greg Jaffe: Washington Post) takéto komandá operujú v 75 krajinách sveta, čo je o 15 krajín viac, ako za prezidenta Busha.  


Podľa hovorcu Veliteľstva špeciálnych operácií USA, plukovníka Tim Nye, počet krajín, kde operujú tajné špeciálne komandá dosahuje 120, čo je 60% krajín sveta. Takže tajná elita Pentagonu si vedie malé tajné vojny vo všetkých kútoch sveta (predpokladám, že v súčasnosti aj v Sírii).


Špeciálne operačné sily USA (SOCOM) boli vytvorené v roku 1987 a špecializujú sa na tajné operácie zahŕňajúc vraždy na objednávku, protiteroristické akcie, rekognoskácia, výcvik cudzích jednotiek, zabránenie šírenia zbraní hromadného ničenia, atď... 


Jednou zložkou týchto síl je aj tajná “Joint Special Operations Command“ (JSOC), ktorej primárnou úlohou je hľadanie a zabíjanie ľudí podozrivých z terorizmu. Disponuje zoznamom, na ktorom sú aj občania USA (či sú na zozname aj občania Slovenska, o tom sa  v článku nepíše). Podľa 4-hviezdičkového generála Davida Petraeusa (možno budúceho riaditeľa CIA) je to „skoro priemyselný proti-teroristický zabíjací stroj“.  Vraždy na objednávku vykonávajú napríklad „Navy SEAL“ alebo „Delta Force“ aj cez „drone strikes“, disponujú sieťou tajných väzníc, možno až 20-timi v Afganistane.


„Special Operations Command“ majú 60 000 ľudí, z toho asi tretina patrí do SOCOM, zvyšok má inú špecializáciu.


Rozpočet SOCOM je 6,3 mld. US dolárov, s vojnou v Iraku a Afganistane 9,8 mld. dolárov ročne.   


Admiral Eric Olson, velitel „Special Operations Command“ označil 51 najdôležitejších krajín, o ktoré má SOCOM záujem, ale hovorca Veliteľstva špeciálnych operácií USA, plukovník Tim Nye, povedal, že sily Špeciálnych operácií môžu byť v ľubovoľný deň zasadené asi v 70 krajinách sveta.


Podľa dostupných dokumentov SOCOM, v roku 2010 USA „Special Operation“ misie vykonali spoločné cvičenia v Belize, Brazílii, Bulharsku, Burkina Faso, Nemecku, Indonézii, Mali, Nórsku, Paname a Poľsku. Doteraz v roku 2011 to boli v Dominikánskej republike, Jordáne, Rumunsku, Senegale, Juznej Korey, Thajsku. Podľa hovorcu Veliteľstva špeciálnych operácií USA, plukovníka Tim Nye: „cvičenia rôzneho druhu sa vykonávali vo väčšine 120 krajín, ktoré sme navštívili koncom minulého roku“. Operácie v ďalších krajinách sú tajné.

 

Čo dodať?
Hurá, nech žije kapitalistická demokracia! Máme sa na čo tešiť.


Ja neviem, či Špeciálne jednotky USA operujú aj na Slovensku. Ak áno, myslím si, že za to by naši disidenti a ponovembroví hrdinovia mali dostať ďalšiu zaslúženú medailu. Lebo konečne môžeme bezpečne spávať.


RNDr. Karol Ondriaš, DrSc. 
ondrias.sk
110806

Komentárov
Vyhľadávanie
Krakatit  - Diskusia   |2011-08-10 08:47:51
za clankom na Clearinghouse stoji za precitanie.
Tento je doplnujuci
clanok:
http://www.opednews.com/articles/Our-Troo
ps-do-NOT-Protect-by-Jesse-Richard-110808-972.html

As a matter of fact, they
are more likely to turn their weapons on you than they are to defend your
Constitutional rights.

Veru tak. Ti nasi zoldaci z NATO skor pozabijaju nas
ako nasich nepriatelov.
Laco (KrestSoc)  - Zaujímavý článok k téme   |2011-08-29 12:21:48
V tejto súvislosti stojí za pozornosť nasledujúci článok, odhaľujúci
udalosti v Nórsku ako "false flag operation":

Organized Political
Terrorism: The Norwegian Massacre, the State , the Media and Israel. The Lone
Assassin: A Fascist Superman Travels Faster than a Speeding Bullet Versus the
Police Moving Slower than an Arthritic
Turtle.

http://petras.lahaine.org/?p=1869
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anketa

Ste za znárodnenie strategického majetku?
 

Externé odkazy