Karol Ondriaš - voľby do Európskeho parlamentu, eurovoľby

O nás
Videogaléria Karola Ondriaša
Pýtali ste sa aktuálne otázky ohľadom volieb do Európskeho parlamentu
Prečo neexistuje oficiálna stupnica a každoročné hodnotenie múdrosti a mentálneho úpadku občana alebo štátu? Tlačiť E-mail
Nedeľa, 17 Júl 2011 09:00


Prečo neexistuje oficiálna stupnica a každoročné hodnotenie múdrosti a mentálneho úpadku občana alebo štátu?


V rámci demokracie a slobody informácií sa v dnešnej dobe všetko hodnotí podľa oficiálnych stupníc a množstvo oficiálnych hodnotiacich agentúr pravidelne zverejňuje v médiách výsledky a zostavuje oficiálne rebríčky od najlepších po najhorších.

 

 

Napríklad, každý sa môže ubezpečiť, že „European Rating Agency“ priradila mestu Ružomberok dlhodobé ratingové hodnotenie BBB a krátkodobé S2 ...; že sledovanosť TV programu „Hu is Hu“ stúpla o 0.2% ...; že podľa „Heritage Foundation“ ekonomická sloboda indiánskeho kmeňa v brazílskom pralese „Hu was Hu“ je stále na poprednom mieste; alebo že podľa publikácie OSN, „International Human Development Indicator“ index chudoby v Suriname je 0,044; alebo hodnotenie pedagogického zamestnanca podľa zákona 317/2009 § 52 ods. 1b je .....
 


Dnes sú už hodnotiace kritéria a oficiálne hodnotiace agentúry na všetko. Ale, je to omyl.

 

Zistil som, že niektoré dôležité parametre občana a štátu sa nehodnotia, alebo sa hodnotia len tajnými agentúrami a výsledky sú len pre vyvolených.

 

Napríklad:

Neexistuje oficiálna agentúra a stupnica pre každoročné hodnotenie múdrosti a mentálneho úpadku občana alebo štátu. Keby existovala, tak by som ju veľmi často vyhľadával, aby som sa správne orientoval doma a vo svete.

 

Napríklad:

Dňa 15.7.2011 vláda USA oficiálne uznala samozvanú skupinu rebelov v Líbyi (Transitional National Council  -TNC) ako oficiálnu vládu Líbye. Pripojil sa tak k asi 30 ďalším krajinám sveta. Týmto vláda USA triumfla aj  Hitlera, ktorý na okupovaných územiach postavil a uznal vládu, ktorá mala akú-takú štátnu štruktúru a moc a aspoň sa niečo vedelo o členoch vlády.

 

Ale pravdepodobne toto vláde USA nevadí, pretože okrem iného, oficiálne uznanie vlády „líbyjských“ rebelov jej dovoľuje disponovať 30 miliardami US dolárov, ktoré má Líbya uložená v USA, t.j. legálne ich rozkradnúť (väčšina majetku je v nehnuteľnostiach a asi 3,5 miliárd dolárov sú hnuteľné). Pravdepodobne dôjde aj k „arizácii“ líbyjského majetku v USA, a aj inde vo svete, a samozrejme, časť sa poskytne rebelom, ako nástroju na zmenu politicko-ekonomických pomerov v Líbyi, t.j. nastolenie demokratickej kolonizácie Líbye. Tomuto stále stojí v ceste Muammar Muhammad al-Gaddafi a 90% občanov Líbye.

 

Predpokladám, že len na tejto správe sa môže uživiť pár ratingových agentúr, ktoré by preskúmali situáciu a priradili tomuto rozhodnutiu vlády USA nejakú oficiálnu hodnotu.

 

Priznávam, že aj ja si idem založiť takúto ratingovú agentúru, pretože podobné správy tu máme denne a občania ich rôzne prijímajú, alebo lepšie povedané, ani si ich nevšímajú.


Založenie mojej ratingovej agentúry mám už čiastočne premyslené:
Pretože Richterová stupnica je už obsadená, v mojej agentúre na posudzovanie pozitívnych rozhodnutí vlád vytvorím Aristotelovu stupnicu a na posudzovanie negatívnych až zločinných rozhodnutí vlád, Hitlerovu stupnicu. V analógii ku Richterovej stupnice by mali tieto stupnice hodnoty od 1 do 10 v logaritmickej škále (zatiaľ, bohužiaľ, jednotlivé stupne nemám ešte charakterizované).

 

Podobne budem mať stupnice múdrosti občana (Einsteinova stupnica) a tuposti občana (meno navrhovanej stupnice, pre veľkú konkurenciu, ešte nemám). Bohužiaľ, aj tuná jednotlivé stupne nemám ešte charakterizované.

 

Hodnotiť sa bude veľa parametrov: Napríklad: Ktorá vláda legálne okradla najviac peňazí občanom v roku 2011? Alebo, koľko % občanov štátu nezaregistrovalo, že NATO bombarduje Líbyu, etď. ....

 

Každoročne budem publikovať rebríček múdrosti a tuposti občanov, a pozitívnych a negatívnych rozhodnutí vlád. Už teraz som zvedavý, kde sa slovenská vláda alebo jednotliví občania v silnej konkurencii umiestnia.

 

RNDr. Karol Ondriaš, DrSc.
ondrias.sk
110717

Komentárov
Vyhľadávanie
peter1  - kreovanie múdrosti   |2011-08-06 09:56:36
našiel som odpoved na položené otázky, temno sa dalej upevňuje, vzdelaných
učiteľov bude do budúcna stále menej,- rušenie akreditácii je jeden z
posledných krokov do budúcnosti !
Iný pohľad v 12 bodoch -
http://pohranicnik.bloguje.cz/830106-otrokem-snadn o-a-rychle.php
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anketa

Ste za znárodnenie strategického majetku?
 

Externé odkazy