Karol Ondriaš - voľby do Európskeho parlamentu, eurovoľby

O nás
Videogaléria Karola Ondriaša
Pýtali ste sa aktuálne otázky ohľadom volieb do Európskeho parlamentu
Akcie na burze v New Yorku a rozdelenie tunelovania mozgov podľa IQ Tlačiť E-mail
Sobota, 12 Január 2008 23:29
Počas minulých storočí a možno aj tisícročí, bežným ľuďom boli mnohé javy a procesy v bežnom živote nejasné.

Tento skutkový stav využívala privilegovaná vrstva ľudí, ktorá pomocou platených vykladačov prirodzených a nadprirodzených javov, vykladačov snov a svätých kníh si zabezpečovala svoje výhody. V tých časoch bolo asi ťažko rozlíšiť, kedy tunelovanie mozgov bolo úmyselné alebo neúmyselné, alebo či kvalita tunelovania mozgov bola rozdelená do kategórií podľa IQ poslucháčov.


V súčasnosti platení vykladači bežných javov v našej spoločnosti, zabezpečujúci jej privilegované rozvrstvenie, úmyselne tunelujú mozgy, pričom kvalita tunelovania sa prevádza podľa IQ prijímateľov. Tunelovanie mozgov pomocou bulvárnych časopisov má osloviť inú skupinu ľudí ako tunelovanie mozgov pomocou televízneho vysielania BBC alebo CNN.

Uviedol by som jeden príklad tunelovania mozgov ľudí, ktorí by mali patriť do „vyššej“ kategórie. Pre týchto ľudí televízie CNN, BBC a mnohé ďalšie referujú niekoľkokrát denne, ako sa mení cena akcií na burze v New Yorku t.z.v. Dow Jones Industrial Index. Uvedú zmeny v rozsahu jedného dňa alebo týždňa a to len v nominálnej hodnote. Uvedenie Dow indexu za posledných sto rokov je pravdepodobne zakázané, lebo by poslucháči mohli niečo tušiť. Pravdepodobne vedieť zmeny Dow v reálnych cenách je zakázané úplne.

Uvediem príklad. Cena akcií na burze je ukázaná na obrázku č. 1. Z obrázku vidieť, že cena akcií prudko stúpala počas kolonizácie bývalého socialistického bloku od roku 1990 do 2000 a stúpla z 10000 bodov na 13900 bodov od roku 2003 do 2007. Toto sú informácie, ktoré denne prijímajú „pokročilí“ diváci CNN, BBC a ďalších TVs. Divákom nikto nepovie, že údaje indexov na burze sú nominálne, ktoré nezohľadňujú infláciu, t.j. reálny stav ekonomiky.

Na obrázku č. 2 je ukázaná tá istá cena akcií na burze v New Yorku, ale v reálnych cenách, ktoré zahrňujú infláciu. Obrázok je z http://homepage.mac.com/ttsmyf/ Ukazuje realitu rastu Dow Jones indexu. Z obrázku č. 2 vidieť, že sa veľmi líši od obrázku č. 1, ktorý sa prezentuje v médiách.

Z obrázku č. 2 vidieť, že reálna hodnota Dow indexu od roku 1924 do roku 1990 vzrástla miernie, napríklad v roku 1990 bola podobná ako v roku 1930. Druhý a veľmi dôležitý fakt je, že reálna hodnota Dow indexu vzrástla od roku 1990 do roku 2000, t.j. počas kolonizácie bývalého socialistického bloku, 3-krát. Je veľmi pravdepodobné, že 3-násobný reálny nárast majetku veľkej krajiny a prislúchajúcich ekonomických zoskupení za 10 rokov kolonizácie bývalého socialistického bloku (1990-2000) je unikátny príklad nielen v našich novodobých dejinách ale v dejinách vôbec.

Z obrázku č. 2 vyplýva, že bývalý socialistický blok bol veľmi bohatý, keď po jeho ekonomickom obsadení, vzrástla reálna hodnota Dow indexu až 3-krát. Obrazne a s hrubým priblížením môžeme povedať, že bol 2-ktát bohatší ako USA a ich ekonomické satelity. Samozrejme do bohatstva bývalého socialistického bloku v Dow indexu je zahrnuté aj 400 miliónov veľmi kvalitných motrokov, ktorí budú prinášať každoročný zisk (v súčasnosti Rusko s 142 mil. obyvateľmi je už v inej situácii, ako na začiatku 90-tich rokov). Zaujímavé je, že za posledných 7 rokov reálna hodnota Dow indexu nestúpla.

Rozmýšľam, či existujú mienkotvorné média, ktoré by sa odvážili prekročiť hranicu informačnej totality a povedali pravdu o reálnom raste Dow indexu. Bohužiaľ, zatiaľ som také nenašiel. Opakujem, ani CNN a BBC, ktoré tunelujú mozgy najvyššej kategórie IQ divákov si to nedovolia.

Karol Ondriaš



Obrázok č. 1.


Obrázok č. 2.

Komentárov
Vyhľadávanie
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anketa

Ste za znárodnenie strategického majetku?
 

Externé odkazy