Karol Ondriaš - voľby do Európskeho parlamentu, eurovoľby

O nás
Videogaléria Karola Ondriaša
Pýtali ste sa aktuálne otázky ohľadom volieb do Európskeho parlamentu
WikiSlovakLeaks - Nech žije Julian Assange! Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 December 2010 08:54

To by bola krása, zábava a ozajstná reality show, keby aj na Slovensku niekto vytvoril naše slovenské WikiSlovakLeaks, kde by sa sprístupnili tajné, nepublikované a často aj nepísané záznamy, z ktorých by sme sa mohli konečne oboznámiť, ako naši budovatelia demokracie, slobody, bojovníci proti komunistickej totalite a za dodržiavanie ľudských práv si rozkrádali náš spoločný majetok, akými machináciami rástol ich súkromný majetok, aké provízie dostávali, keď nás predávali, ako lacnú pracovnú silu na voľnom trhovisku za 10% cenu. Ako sa nás snažili a snažia vychovávať v mentálnom rozsahu poslušného, konzumného, domáceho zvieratka, ideálne s mentálnym rozsahom: jesť, piť, kakať, cikať, súložiť.


To by bola krása, zábava a ozajstná reality show, keby aj na Slovensku sme si mohli zostavil rodinné pyramídy týchto budovateľov slovenskej civilizácie, slovenských bánd kriminálnikov alebo morálnych uchylákov, ktorí sa stále bijú do pŕs za demokraciu, slobodu a dodržiavanie ľudských práv, až sa často rozkašlú od dokazovania svojich správnych postojov.


Čo by sa vlastne stalo na Slovensku, keby sa takéto slovenské dokumenty na WikiSlovakLeaks objavili. Ja presne neviem, ale pravdepodobne by sme zistili to iste o slovenských vládach a politikoch, ako o USA, len v našom lokálnom slovenskom meradle. A slovenskí mocenskí predstavitelia by WikiSlovakLeaks aj podobne komentovali, ako USA. Pravdepodobne by sme sa dozvedeli slovenskú verziu udalosti, ktoré sa už svetovo objavili o USA na WikiLeaks. Mnohé by boli v opačnom garde.


WikiLeaks potvrdili, že politici klamú ľudí a rozsah týchto klamstiev zahŕňa všetko možné. Pravdu sa ľudia nesmeli dozvedieť, ako napríklad: o zákaze USA súdiť zabijakov a únoscov, ako v prípade zabitia španielskeho kameramana José Couso v Iraku a súdenia CIA za únos a mučenie nevinného nemeckého občana Khaled El-Masriho, o dohodách bombardovať vlastných ľudí, ako napríklad v Jemene a v Pakistane, o podpore korupcie, ako v Afganistane, o nariadení USA sledovať predstaviteľov OSN, o plánoch napadnúť vojensky suverénny štát, čakajúc len na zámienku, ako v prípade Iraku. Podľa SMH (http://www.smh.com.au/world/us-takes-cut-of-donations-by-allies-to-afghanistan-20101203-18jut.html), armáda USA si brala od koaličných „spoludobyvateľov“ v Afganistane 15% poplatok z niekoľko stoviek miliardovej dolárovej medzinárodnej pomoci, z ktorej sa buduje afganská armáda. Niektoré odhalenia pripomínajú prax mafie, len stým rozdielom, že mafiáni nie sú platení z peňazí daňových poplatníkov.


Podľa The Guardian (2.12.2010)
http://www.guardian.co.uk/media/greenslade/2010/dec/02/the-us-embassy-cables-julian-assange
najdôležitejšie údaje z WikiLeaks nepublikovali ani New York Times alebo Washington Post, ktoré stále chcú hrať rolu objektívneho informátora. Samozrejme naše médiá a rôzne neziskové organizácie na Slovensku platené zo zahraničia rozoberali len sterilne fakty z WikiLeaks.


Bolo by zaujímavé rozdiskutovať napríklad: Prečo sa niektorí vysokí politickí predstavitelia beztrestne vyjadrujú v jazyku mafiánov a nie sú za to trestaní?


Podľa článku Washington Times  (http://www.washingtontimes.com/news/2010/dec/2/assassinate-assange/print/)
Julian Assange je nebezpečný pre Ameriku. Napomáha teroristom. Je nebezpečný ako Osama bin Laden alebo Ayman al-Zawahri. Pentagon ho chce obviniť zo špionáže.  Hovorca Bieleho domu  Robert Gibbs (asi aj Orwella) oznámil, že „dokumenty na Wikileaks vystavili  nebezpečenstvu diplomatov, špiónov a ľudí na celom svete, ktorí žiadali USA o asistenciu, aby rozšírili demokraciu a „open government“.  Republikánsky kongresman Peter King žiadal, aby Wikileaks bola označená za teroristickú organizáciu a Mike Huckabee navrhol, že vojak Bradley Manning by mal byť popravený. Tom Flanagan, bývalý poradca predsedu vlády Kanady vyhlásil, že „myslím si, že Assange by mal byť zavraždený“.


Podľa „The Atlantic“
http://www.theatlantic.com/international/archive/10/12/the-shameful-attacks-on-julian-assange/67440/
Mladý, bývalý špionážny analytik v Iraku, ktorý pravdepodobne stiahol z vojenského internetu diplomatické depeše a poskytol ich WikiLeaks“ môže dostať až 52 rokov väzenia. V súčasnosti je zadržaný na vojenskej základni Quantico, Virgínia, USA, nemá dovolené sa stretnúť s rodinou ani s návštevníkmi.

 

Ako zareagovala na WikiLeaks demokracia a sloboda slova v USA?


Ministerstvo zahraničia zablokovalo prístup na stranku WikiLeaks pre svojich zamestnancov a dokonca im zakázali čítať správy z WikiLeaks aj doma.
Podľa mailu z „Columbia University’s School of International and Public Affairs, USA“:  Neznámy pracovník Ministerstva zahraničia USA (Office of Career Services) informoval (tajne?) študentov, že ak z nich niekto bude chcieť pracovať v štátnych službách, bude sa vyšetrovať, či čítali tajné dokumenty z WikiLeaks. Ak ich čítali, a zistí sa to, pravdepodobne nedostanú previerku pracovať v v štátnych službách, kde sa previerka vyžaduje. Preto nesmú zanechať žiadne stopy-linky na WikiLeaks.
Rozširovatelia slobody slova vo svete robia všetko preto aby zničili WikiLeaks. Ale podľa Juliana Assange, diplomatické depeše v zakódovanej forme poslali asi 100 000 ľuďom a mnohým médiám. Takže už ich vládna moc nedokáže zničiť.


Štvrť milióna diplomatických depeší, ktoré sú publikované na WikiLeaks je len zlomok zo 16 miliónov dokumentov ročne, ktoré americká administratíva označila, ako prísne tajné. I napriek tomu, že podľa Kissingera „najdôležitejšie dohovory sa nezaznamenávajú“, to by bolo rozruchu, keby sa všetky tieto prísne tajné zaznamenané dokumenty zverejnili. Potom by slobodné voľby boli ozaj viac demokratické. 


Dana Priest a William Arkin publikovali vo Washington Post odhad ľudí, ktorí majú previerku dostať sa k prísne tajným dokumentom. Počet vybraných ľudí je okolo 854 000. Verím, že medzi nimi sa nájde ešte veľa ľudí, ktorí nás budú na WikiLeaks oboznamovať, ako funguje demokracia.


V podstate demokratická populácia sa delí na dve skupiny: Prvá má možnosť oboznámiť sa s tajnými dokumentmi, ale nesmie o tom písať a ani hovoriť, a druhá veľká skupina nie je informovaná o faktoch, ale zato počúva často oficiálne klamstvá. Na základe týchto (ne)znalostí majú možnosť chodiť pravidelne voliť v slobodných voľbách. Toto im zabezpečuje demokracia informačného trhu.  


Assange, Koperník a Galileo


Julian Assange a mladý vojak Bradley Manning vykonali pre pospolitú svetovú verejnosť veľmi veľa, podobne ako v minulosti Koperník alebo Galileo. Ale oficiálni vládni predstavitelia sa Julianovi Assangovi a Pfc Bradleyvi Manningovi za ich prínos nezavďačili, podobne ako Koperníkovi alebo Galileovi. 


Význam WikiLeaks nie je len v dokumentoch, ktoré sprístupnila, ale oveľa viac  v technológii, ktorá to zabezpečila. Táto technológia je významný nástroj, ktorý odhaľuje oficiálne klamstvá mnohých vládnych predstaviteľov a tým zlepšuje dodržiavanie ľudských práv. Julian Assange vypracovával kódovací systém, ktorý umožňuje ľudom poslať do WikiLeaks citlivé alebo tajné informácie, tak, že nemôže byť zistená ich totožnosť. Taktiež technologicky dokázal, že WikiLeaks nedokázali zničiť  ani USA s obrovským finančným a mozgovým potenciálom s množstvom tajných agentov.
Je to začiatok ďalšej informačnej revolúcie, podobne ako vynález kníhtlače Gutenbergom.


Možno naši vládcovia dokážu WikiLeaks zbagatelizovať, ale Julian Assange ukázal cestu, a tá sa už zničiť nedá. Postupne vznikne veľa Leaks, a globálny monopol premývania mozgov už nebude mať taký účinok ako doteraz.
Dúfam, že bude medzi nimi aj WikiSlovaksLeaks.


Podľa „Democracy now“
http://www.democracynow.org/2010/12/3/headlines#6
Julian Assange je obvinený vo Švedsku zo sexuálneho podvodu(?).  Bývalý právnik pre WikiLeaks James Catlin oznámil, že Assange je obvinený, že pri sexe nepoužil kondom v dvoch prípadoch. Preto ho hľadá interpol vo 188 krajinách.  


PS:
Upozornenie pre zakladateľov WikiSlovakLeaks. Používajte kondómy, aspoň v prípadoch, keď máte na to očitých svedkov. Lebo ináč vás bude hľadať Interpol v 188 krajinách.


Karol Ondriaš
Ondrias.sk
5.12.2010

 

Komentárov
Vyhľadávanie
Drotar  - Furth zmena   |2010-12-08 18:26:37
The original source of the leaked cables is not known, though a U.S. army
private, Bradley Manning, who worked as an intelligence analyst in Iraq, has
been charged by military authorities with unauthorised downloading of more than
150,000 State Department cables.

U.S. officials have declined to say whether
those cables are the same ones now being released by WikiLeaks.

http://www.calgaryherald.com/news/Australia+blame
s+over+WikiLeaks+founder+held/3944498/story.html

Takze klamstva na
pokracovanie

As WikiLeaks prepares to release 400,000 Iraq war documents, two
former government security officials argue that WikiLeaks could have prevented
9/11, if the website had been around in
2001.
http://www.thenation.com/blog/155425/could-w
ikileaks-have-prevented-911-former-fbi-agent-says-
yes
http://www.youtube.com/watch?v=oqw9scfy-Ho

Zl atym klincom programu je, ze
70% americkych ovcanov je za smrt pre Manninga a za zavrazdenie Assangeho.


Kvoli tomu 19 statov odmietlo zucastnit sa na udelovani Nobelovej ceny mieru.
Citajte komentare.
http://www.vancouversun.com/news/partne
r/shell/countries+decline+Nobel+ceremony+invite+Or
ganizers/3939347/story.html

Kto je teda terorista? Cinskemu disidentovi idu
udelit Nobeloffku za mier este vacsi grazli ako je Cina samotna.
Asi sa idem
vyzvracat.
Drotar  - Dick Cheney   |2010-12-08 18:55:11
je medzinarodne hladany za uplatky v Nigerii. Kedy bude zatknuty? Nikdy!

http://www.associatedcontent.com/article/6080296/
nigeria_asks_interpol_to_arrest_dick.html?cat=3
Ke d v roku 1986 boli USA
usvedcene z genocidy v Nicarague tak opustili ICC. To moze aj Mikulas Cernak
povedat, ze nanho tieto zakony neplatia.
USA tvrdia ze nanho neplati Ustava USA
a teda dodatok o slobode slova, lebo nie je US obcanom. A preco nanho platia ine
zakony, ktore si vymyslaju a narychlo chcu zmenit zakon o spionazi z roku 1913
aby mohli Assangeho sudit. Tymto barbarom retroaktivita prava nehovori nic.
USA
tvrdia, ze americke zakony su nadriadene medzinarodnym dohodam( superior) aby sa
nahodou tym chudakom nedostalo viacej prav ako im povolia retaz. V praxi to
znamena, ze oni sa tvaria ze podpisu dohodu, ale v praxi im je na prd. A podla
takychto dohod potom hodnotia inych, ale nie seba.
Kocurkovo na
pokracovanie.
Kludne mozu vystupit z OSN, ked vystupili z ICC. Tiez mozu odist z
WTO atd.
20 temu storociu sa hovori american centry. Nazval by som to horor
century. Tolko ludi za celu existenciu zeme nebolo zabitych kvoli ziskom uzkej
skupiny podnikatelov ako v 20.tom storoci.
Drotar  - Konfuciova Cena   |2010-12-08 18:56:31
Cina bude den pred udelovanim nobelovej ceny mieru udelovat vlastnu cenu mieru
nazvanu Konfuciova cena. Dostane ju
Assange?
http://inform.com/world/china-award-peace -prize-nobel-award-4708540a
Ragan  - Vyhrazaju sa   |2010-12-08 19:09:27
Vlada USA zakazuje studentom sidkutovat Wikileaks. A sme
doma.
http://mashable.com/2010/12/05/wikileaks-co
lumbia-university-state-department/
Honza  - Zlaty klinec programu   |2010-12-11 21:42:24
Toto je zlaty klinec programu
http://www.prosebeforehos.com/video-of-th
e-day/12/10/fox-news-calls-for-assassination-of-ju lian-assange/
Tomas Ondrovic  - Neviem, neviem   |2010-12-16 12:40:39
Ja by som sa tak neradoval. Slodomurari podla mna iba menia strategiu. Kludne
nechaju popravit celu jednu generaciu svojich cvicenych opic, pardon politikov a
vybuduju uplne novy system.
Zasadny problem je v tom, ze mi nevieme, kto to je?
Kto ovlada skoro cely svet? Nepozname ich mena.
Sede eminencie vlastne s
demokraciou nemaju nic spolocne, pretoze kto neexistuje, kto je neviditelny,
nemoze byt zodpovedny.
orol   |2010-12-16 17:51:08
su to predsa ludia s obrovskym majetkom.
Tomas Ondrovic  - Majetok   |2010-12-16 18:15:54
nie je problem. Problemom su jadrove zbrane.Ked by im dokazal niekto zobrat
jadrove a pod. zbrane, majetok odovzadju sami.

:-)
orol   |2010-12-18 16:53:02
praveze jad.zbrane su teraz uzitocne.preto sa snazia o odzbrojenie.inac bi sme
tu uz davno mali vojny napr. cinou ,ruskom .jadr.vojnu nemoze nik vyhrat ale
konvencnu dlhotrvajucu vojnu miluju.
majetok nikdy neodovzdaju sami, a coje
zvlastne vecsina ludi je ochotna ten ich zlodejsky majetok akceptovat a pomahat
pri jeho udrzani.
krestansky socialista  - @ orol   |2011-01-05 13:57:09
@ orol: súhlasím s Vami.

Jadrové zbrane - najlepšia záruka
svetového mieru!  

Trošku sledujem vnútropolitickú situáciu
v Rusku, kde sa tiež veľa navraví o všelijakých "inovačných
plánoch", "nanotechnológiách", o
znovuzrodení "velikoj Rossii" a podobne. Môžem zodpovedne
prehlásiť, že jediné čo skutočne drží Rusko nad vodou, sú práve
tie hrdzavejúce jadrové zbrane. Tieto sú jeho jedinou skutočnou
zárukou existencie. V hospodárskej oblasti sa Rusko stalo
surovinovým prídavkom Západu, vlastný priemysel bol prakticky
zruinovaný, krajine je v mnohom závislá na dovoze, a osobne nevidím
žiaden radikálny obrat k lepšiemu. Keď tie zbrane definitívne
zhrdzavejú, a nepodarí sa včas vyrobiť ich náhradu, čaká Rusko
osud Sovietskeho zväzu: v sérii regionálnych vojen
a "oranžových revolúcií" bude rozbité na kúsky, a na
jeho teritóriu budú ustanovené závislé "bantustany",
banánové republiky...

Takisto súhlas s tým, že "oni"
nám dobrovoľne neodovzdajú nič. Týchto nevyštrngáme kľúčmi, ako sme vyštrngali v 89-tom
socializmus, a s ním aj vlastnú budúcnosť (samozrejme, za
výdatnej asistencie vtedajších pseudo-komunistov vo vedení KSČ).
vierona   |2011-07-10 10:53:00
ano rusko ma na svedomi gorbacova druhy NEVHODNY VYRAZ! jelcin-je dost clankov
na nete o tom ako vykradali zajordanci rusko na cele Usa .Rok 1989 musel prist
nemohli predsa kapitalisti povedat svojim narodom ze mi sa mame ovela lepsie
-pri cestach eu ci zamorim som videla veci ktore si ludia nevsimali !!vsimali si
obaly na potravinach-plechove hrnce kde nez uvaris tak na hrnci znutornej strany
vsetko horí-Nase potravinove normy boli ovela prisnejsie sikan eu je teraz na
kazdom kroku u nas --obliekanie ci ine veci ktore tu boli a vdaka psychopatom
ktorí nevedeli kam patria uz nie je skoro nic -Moralka -mravnost-ucta ku
vsetkemu co ludske ruky vytvorili je prec -Ja som si vsimala ludi ktorí mali
lepru ine choroby -zobranie pri kostoloch bezdomovcov -Zel .stanice kde v zime
sa zatvarali o 10-vecer do rana do 6-vsimala som si ze ak nejaky stat zobrali do
eu zony stupalo aj euro-ceny tvarov -Vieden na man posobila akoby sa rozmnozili
sede mysky -neviem preco no vyzor ludi bez usmevu skumajuce pohlady atd v Parizi
som videla narkomanov rano o 5hod ked ich nahadzali na karicku a vyviezli za
mesto -videla som cernochov a inycha verte ze ich je tam viac akobileych ludi -
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anketa

Ste za znárodnenie strategického majetku?
 

Externé odkazy